31 mei tot en met 1 juni 2014

Twee dagen van tentoonstellen van onze foto's en adviseren over fotografie aan een ieder die hierin geinteresseerd was.

Zaterdag begonnen we met het plaatsen van de stands in de schaapskooi. Loodzware picnicktafels naar binnen sjouwen en wanden opzetten om de verschillende stands te scheiden. Wim was zo gelukkig een karretje te vinden waar we de tafels op konden zetten om ze gemakkelijker te transporteren, minder gelukkig waren we toen we moesten constateren dat dit karretje best wel moeilijk voorwaarts te krijgen was omdat er twee lekke banden onder zaten. Toch e.e.a. tot een goed einde gebracht zodat we aan onze eigen stand konden beginnen die recht tegenover de ingang lag.

De mooiste foto's werden uitgezocht en op strategische plaatsen opgehangen en op de mooie schildersezels die Bertus had meegebracht, geplaatst. Piet was druk doende de foto's op de laptop te organiseren die later als een diashow op de TV gepresenteerd zouden worden. Dit was overigens een groot succes, gezien de vele reacties van bezoekers over de prachtige en scherpe weergave op de TV. De diashow liep continu en trok als het ware de bezoekers onze stand binnen. De final touch vond plaats onder het toeziend oog van Maria en Meta die met hun vrouwelijke intuitie en charmes de puntjes op de i wisten te zetten.

Verschillende bezoekers waren geinteresseerd in onze fotoclub en vroegen om meer informatie waardoor interessante gesprekken ontstonden. Uiteraard gingen zij weg met een visitekaartje van de club op zak. De opening werd verricht door de burgemeester die een toespraak hield en alle deelnemers welkom heette.
Een leuke bijkomstigheid was dat Piet een van zijn foto's kon verkopen zonder dat hij dit aanbood. Een vrouw die niet meer weg te branden was van een winterlandschap van Piet vroeg of hij dit kunstwerk wilde verkopen, wat dus in een deal resulteerde.

Hieronder impressie van de stands en verschillende activiteiten die in de Schaapskooi plaats vonden.