Op zaterdag 13 juni staat het Molengebied van Kinderdijk in het teken van de Dag van het Werelderfgoed. Samen met het SWEK (Stichting Werelderfgoed Kinderdijk) besteden wij daar ruim aandacht aan. Het thema van de dag is: Beweging door de lens. Onder dit thema organiseren wij een fotoworkshop voor kinderen en een fotowedstrijd voor kinderen tot en met 19 jaar. Daarnaast worden er een aantal foto's van leden tentoongesteld in het Wisboomgemaal.

De aan de fotowedstrijd deelnemende kinderen worden in drie leeftijdscategorien ingedeeld. Ieder kind krijgt zo de mogelijkheid om zijn of haar creatieviteit te benutten. Te denken valt aan molens, beweging, mensen, etc.

 

De leeftijdscategorien:

1. 7 tot en met 9 jaar

2. 10 tot en met 12 jaar

3. 13 tot en met 18 jaar

 

Om 10.00 uur worden de kinderen opgevangen bij het Wisboomgemaal. Vanuit deze locatie wordt de dag onder begeleiding van vier van onze leden verder ingevuld. Tijdens de workshop wordt uitleg gegeven over het maken van een goede foto, waarbij vragen in Jip en Janneke taal worden beantwoord. Hierna worden de kinderen begeleid op locatie en kan gebruik worden gemaakt van de rondvaartboot door het molengebied.

 

De kinderen die deelnemen aan de fotowedstrijd dienen twee foto's digitaal in te leveren bij de fotoclub. De uitslag wordt eind juni bekendgemaakt.

 

Meer informatie over deelname aan de workshop volgt spoedig.