U bent hier

1 bericht / 0 nieuw
Chantal van Bergeijk
afbeelding van Chantal van Bergeijk
Dag van het Wereld Erfgoed (vervolg)

Afgelopen zaterdag 13 juni 2015 hebben we met een aantal clubleden bij het Wisboomgemaal van Kinderdijk gezeten voor een fotoworkshop voor kinderen. Die dag werden op 3 tijden een workshop gegeven. 10:00, 12:00 en 14:00.

Om 10:00 stonden er 2 meisjes bij ons voor de workshop. De een had een eigen camera bij en de andere heeft een compact cameraatje van de club geleend. Met hun twee zijn we met de hopper naar de eerst naar de bezoekersmolen Blokweer geweest. Onderweg daar naar toe op de Hopper al wat dingen uitgelegd over compositie. Ook dat ze vooral lekker moeten fotograferen wat ze leuk vinden en hoe ze het leuk vinden. Dan gaven wij eerder tip voor verbetering en makkelijke compositieregels. Onderweg raakte de batterij op van de eigen meegenomen camera. Gauw nog even een leen toestel geregeld zodat ze toch verder kon fotograferen. Tijdens het wachten hebben de meiden de met de andere leen camera gewisseld.

Bij de Blokweer zijn we even naar binnen gegaan en hebben we in de tuin gefotografeerd. Ze vonden de kippen wel leuk om op de foto te zetten. Ik moest even de kippen naar de andere kant van de ren lokken zodat zij de eitjes op de foto konden zetten.

Daarna zijn we doorgelopen via het natuurpad naar de Bezoekersmolen Nederwaard. Op het natuurpad vonden beide meiden de bloemetjes erg interessant om op de foto te zetten.

Nog even de Bezoekersmolen Nederwaard bezocht tot helemaal bovenin. Daar waren de gekleurde lampen en het effect ervan op het draaiende houtwerk leverde leuke beelden op. Al snel was het tijd om terug te gaan om de gemaakte foto’s in te leveren Bij de heren die in het Wisboomgemaal achter bleven.

Na deze 2 meiden waren er nog twee workshops. Deze zijn gevolgd door een paar volwassenen. Allemaal waren ze erg enthousiast over de workshop en hebben ze zeker iets opgestoken van onze tips en trucks. Dat is dan uiteindelijk waar het voor hun allemaal voor te doen was.

Ondank dat er maar 2 kinderen waren die meededen vond ik het een leuke dag.

De winnares van deze dag is: Eline van de Graaf met deze mooie foto. Gekozen door de aanwezige  leden van de fotoclub tijdens de clubavond. Heel veel plezier met de gewonnen prijs.

(De aanwezige clubleden waren: Piet Damsteeg, Ad van Wingerden,  Krijn Kok, Herman van Maurik, Peter van Ballegooijen en Chantal van Bergeijk)